Kiitos, kun valitsit luettavaksesi tämän blogin. Tässä blogissa lyön tiskiin käytännön ideoita koronan kurittamille lajitovereille sen sijaan, että löisin tiskiin työhanskani. Annan kyllä myös yksinkertaisia ideoita ainakin saunomiseen, kuntoiluun ja remonttihommiinkin. Aika monet ajatuksistani liittyvät olosuhteiden tai tilanteiden kohentamiseen.
Päätin aloittaa tämän blogin, kun koronan kirous toi ylimääräistä luppoaikaa, tai oikeastaan sitäkin enemmän stressiä omasta ja kaikkien muidenkin toimeentulosta. Toimimme avopuolisoni kanssa sekä ravintola-alalla että tapahtumatuotannossa, joten perheen rahat ovat kiinni juuri niissä toimialoissa, jotka tautinen tilanne lamautti aiemmin keväällä. Blogini ei missään nimessä ole henkilökohtainen avautuminen, vaan keskittyy aivan muihin aiheisiin. Haluan kuitenkin sanoa, että ravintola-alalla ja kulttuurin, viihteen sekä vapaa-ajan toimialalla suurin osa meistä työntekijöistä ja yrittäjistä ymmärtää rajoittavien toimenpiteiden tarpeellisuuden. On surullista, kuinka ihmisten välillä esiintyy tarpeetonta syyllistämistä ja työn merkityksen vähättelyä. Kaikki työ on tärkeää.
Myös me ravintola- ja kulttuurialan toimijat olemme huolissamme läheistemme terveydestä, omasta terveydestämme ja asiakkaittemme terveydestä, eikä kukaan varmasti halua kenenkään sairastuvan. On kuitenkin niin, että ihmisiä on hurjan monenlaisia. Erilaisilla ihmisillä on erilaisia, ihan todellisia tarpeita. Siksi joillekin ihmisille ne ravintolat ja tapahtumat ovat henkireikiä. Se ei tarkoita vain päihtymishakuista käyttäytymistä, vaan ihmiset tarvitsevat kohtaamispaikkoja ja toisia ihmisiä ympärilleen, varsinkin yksinäiset ihmiset.
Käytännön vinkkejä koronastressin selättämiseen
Korona stressaa. Koronastressi aiheuttaa syyttelyä. Se kumpuaa tarpeesta etsiä syyllisiä omalle ahdingolle. Muiden ansiotyön ja elinkeinon vähätteleminen ei paranna tilannetta, mutta on ymmärrettävää, että se helpottaa joidenkin oloa. Jokainen ei ymmärrä, että kaikki viihdekin on itse asiassa ihmisten työn tulosta. Lähes kaikki ympärillämme oleva on ihmisten työn tulosta, luontoa ja eläviä olentoja lukuun ottamatta. Kannattaisi muistaa, että tarvitsemme toisia ihmisiä ja heidän tuottamiaan asioita. Kaikki viihde ja kulttuurikin ovat palveluita, joiden toteuttaminen vaatii itse asiassa yllättävän paljon työpanosta. Se kuitenkin siitä aiheesta! Tässä blogissa keskityn asioiden toimivuuteen yksinkertaisin vinkein, jotka olen itse havainnut hyviksi omassa työssäni ja vapaa-ajallani. Toivottavasti niistä on muillekin hyötyä. Varsinaisia säästöneuvoja tai ideoita parempaan toimeentuloon en ehkä pysty antamaan, mutta jospa omista kokemuksistani on edes jotain apua vaikka oman olon kohentamiseen mahdollisen koronastressin keskellä. Pysytään terveinä!